E-sigarettbutikkene skal knekkes økonomisk

E-sigarettbutikkene skal knekkes økonomisk

0 879
cigalikes blir forbudt
Nei, dette blir ikke forbudt.

«Big Business» er den store vinneren etter at viktige EU-direktiver blir implementert. EU-direktivene som settes ut i livet 15. november 2016 og 20. mai 2020 er gavepakker til tobakksindustrien.

I disse dager kommer det en ny pressemelding om dette skiftet en gang i uka. Pressen forstår tydeligvis ikke hva dette går ut på, og oppslag som «Nå blir dette forbudt» kopieres og limes blant samtlige aviser her til lands og kan blant annet finnes her og her og her.

Det mest alvorlige punktet for e-sigarettbutikker i Norge er bestemmelsen om at hver butikk må betale 400.000 kroner for hvert e-sigarettmerke de selger.  Hvis en butikk selger tre ulike smaker, kommer «startkostnaden» for butikken til å være 1,2 millioner kroner for i det hele tatt å få lov til å selge e-sigarettene.

Aspire Atlantis
Tank: Aspire Atlantis fra Dampevarer.no

E-sigarettentusiastene, eller «damperne» som de gjerne liker å kalle seg selv, foretrekkker utstyr som kan brukes flere ganger og som kan konfigureres av brukeren selv. Tanker der man kan fylle på selvvalgt (og i enkelte tilfeller egenprodusert) juice gir damperen både den helt rette dampeopplevelsen og kan i tillegg fungere som et statement fra damperen selv. Alt dette utstyret blir forbudt allerede fra 15. november 2016. Det eneste som blir tillatt er «cig-a-likes» med 20 milliliter, innebygde tanker. Dette sparker beina under mange uavhengige e-sigarettbutikker i Norge.

LIGNENDE ARTIKLER

0 700

INGEN KOMMENTARER

Legg igjen et svar